Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink geeft archiefstukken een stem

Op donderdag 19 april komen archiefstukken uit de schatkamer van het Drents Archief tot leven. Vertelkunstenaar Cotterink koos drie bijzondere archiefstukken uit het depot en geeft ze tijdens deze voorstelling een stem. Bevlogen brengt hij de documenten, die alle drie iets te maken hebben met ‘geluk’, tot leven. Hij vertelt over geluk bij een ongeluk tijdens een overstroming en een geheimzinnige spreuk om zelf geluk af te dwingen. Deze voorstelling is speciaal ontwikkeld voor het programma Gekleurd Grijs dat ervoor zorgt dat senioren (65+) in de actiemaand april kennis kunnen maken met de diverse kunstvormen en het cultureel erfgoed in de provincie Drenthe. De voorstelling is van 14.00-15.00 uur.

Over Niels Brandaan Cotterink

Niels Brandaan Cotterink is een bevlogen en veelzijdig verhalenverteller en eigenzinnig (multidisciplinair) theatermaker.  Hij schrijft, acteert, dicht, zingt, vertelt en beweegt. Zijn voorstellingen zijn krachtig in hun eenvoud, gelaagd, rijk van verbeelding en fantasie maar ook altijd kwetsbaar in het moment. Niels raakt, roert en betovert jong en oud al bijna twintig jaar met zijn unieke voorstellingen.

Kosten en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het Drents Archief via info@drentsarchief.nl of 0592 313523.    Toegang is € 7,50 inclusief een kopje koffie of thee na afloop.