Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Bevrijdingsfestival Drenthe trekt recordaantal bezoekers

Het Bevrijdingsfestival in Assen heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 30.000 mensen kwamen gisteren naar de Baggelhuizerplas om te genieten van de verschillende muziekstijlen. Het waterfestijn, het strand wat door het heerlijke weer goed gevuld was, en de vele bezoekers maakten de dag compleet.

Zangeres Kovacs gaf met haar optreden de start van het festival, en het einde van de avond was rond 00.15 uur. Vele optredens op verschillende podia, met een grote variëteit aan artiesten waardoor er voor ieder wat wils was. Inmiddels oudgediende Mooi Wark gaf een mooie acte de présence, waar het vele aanwezige publiek heerlijk van genoot. Met onder andere nummers als “ik ben en blief een boer” en “in de blote kont” ging het publiek helemaal los en vloeide het bier rijkelijk als regen uit de lucht.

Op de Ziengs Dance Stage liet het duo VATO GONZALEZ & MC TJEN het vele toegestroomde publiek dansen en heerlijk genieten van hun Dirty House onder een stralende zon. De sfeer was gezellig, vele gezinnen waren naar de Baggelhuizerplas gekomen om deze Dag van de Vrijheid te vieren.

Op het Jupiler Main Stage gaf Di-Rect een opzwepend optreden met vele hits, die bij een ieder aanwezig goed werd ontvangen..

In de avond gaf Gregor Salto een heerlijk optreden wat voor de bezoekers reden was om nog steeds  onvermoeibaar te gaan dansen. Om 22.00 werd op de Jupiler Main Stage een optreden gegeven door U2 Experience die door het toch wat oudere publiek goed gewaardeerd werd. Een bezoeker “dit blijft voor mij toch meer muziek als het muziek wat gespeeld wordt bij de Ziengs Dance Stage”.

En dus was het goed te merken en te zien dat er door de organisatie goed nagedacht is over het programma door verschillende muziekstijlen te combineren op de verschillende festivals. Toch waren er ook mensen die het qua sfeer en gezelligheid minder vonden als de voorgaande jaren. Bezoeker “ik vind de sfeer hier bij de Ziengs Dance Stage niet wat ik er van verwacht had. De muziek staat voor mijn gevoel vrij zacht, er hangt geen sfeer, nee, dit is het niet”.

Ook was onze fotograaf aanwezig om leuke momenten vast te leggen. Hieronder een impressie van de vele foto’s die genomen zijn gedurende deze dag. Mocht je iemand (her)kennen en je wilt deze foto op Facebook om te kunnen “taggen”? Like dan onze pagina door hier te klikken, stuur een bericht met het fotonummer zodat wij kunnen zien om welke foto het gaat, en wij zullen deze plaatsen.