Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Tagliatelle Estate..

Ook zin in een heerlijk zomers gerecht die ook nog eens makkelijk te bereiden is ? Ideaal als u weinig tijd heeft in verband met bijvoorbeeld sporten van uw kind(eren) of uzelf, nog op vergadering moet of juist simpel en toch lekker wilt genieten van een overheerlijk Italiaans gerecht.

Wij hebben voor u een heerlijke pastagerecht gemaakt met verse ingrediënten voor 4 personen die makkelijk zelf te maken is.

Benodigdheden:

400 gram Tagliatelle

300 gram bladspinazie

100 gram Pancetta

250 ml kookroom

200 gram Parmezaanse kaas

4 grote tomaten

900 gram kip.

Bereidingswijze:

Zorg dat u voor u aan de slag gaat alles klaar heeft staan. Snijd de tomaten in blokjes, en snij dan de kipfilets in dunne reepjes. Zet een grote pan op het gasfornuis en kook hierin een ruime hoeveelheid water.

Doe nu de plakjes pancetta in een pan en bak deze krokant. Laat deze wanneer ze klaar zijn afkoelen op een bord of schaal. Bak nu de kip in een grote pan gaar, en voeg als de kip gaar is de bladspinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is voegt u de blokjes tomaat toe.

Nu doet u de Tagliatelle in het kokende water en kookt u deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. U voegt nu de kookroom toe aan de kip en spinazie, en laat deze inkoken. Wanneer de Tagliatelle beetgaar is giet u deze af en laat u deze heel even drogen.

Als laatste voegt u nu de pancetta toe samen met de tagliatelle en de helft van de Parmezaanse kaas. Roer het geheel door elkaar en als alle Parmezaanse kaas is opgenomen doet u het overige erbij en roert u dit er nog door.

 

Eet smakelijk !

Nicole

 

Heeft u ook een lekker culinair idee of recept die u wilt delen? Stuur dan een email naar info@assenleeft.nl en wie weet ziet u uw recept of ander idee hier terug !