Pasta Pecorino

Ingrediënten:

Pasta 

Basilicumplant

Pecorino kaas ( ongeveer 150gram)

Pancetta of parmaham (vleeswaren)

1 grote knoflook

Halve rode peper

Panna (Bij gebrek aan panna kan crème fraiche ook  200 ml.)

Salade:

Kleine tomaatjes

1 rode ui

Komkommer

Olijven

Rucola

Olijfolie

Peper/zout

Bereidingswijze:
  • Water opzetten voor de pasta.
  • De bovenkant van de basilicumplant snijden en vervolgens in fijne reepjes snijden.
  • De Parmaham( of pancetta) in kleine stukjes snijden.
  • De pecorinokaas raspen, dan smelt het wat sneller in de saus.
  • De knoflook en rode peper snijden.
  • Daarna kort aanbakken in wat olijfolie.
  • Zet het vuur wat zachter.
  • Daarna roer je de panna ( of  crème fraiche) erbij
  • Goed roeren en zeker niet heel hard laten koken.
  • Vervolgens de pecorino kaas en de parmaham of pancetta toevoegen.
  • De saus in beweging houden en warmen tot dat de kaas is gesmolten.
  • Als laatste voeg je de basilicum toe.

De pasta in een mooie schaal en de saus erover. De salade alleen met wat olijfolie, peper en zout. Dit is een heerlijke pasta en makkelijk zelf te maken.

 

Buon Appetito

Bron: Koken met Claudiaaa