Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Pasar Malam Assen: Istimewa & Bagus!

Een grote Pasar Malam in de TT Hall met optredens van o.a. Massada, Ricky Risolles, Jimi Bellmartin & The Brothers Timisela van vrijdag 7 t/m 9 zondag 9 september 2018.

Grote Pasar Malam

Een Pasar Malam is een evenement waar Indonesië en de Indonesische, Indische en Molukse cultuur centraal staan. Hier proef je de geuren en kleuren van het Oosten en ontdek je Indonesië vlak om de hoek! De Pasar Malam bestaat uit een Oosterse specialiteitenmarkt, Indisch eten en een dag vullend programma op 2 podia met live muziek en culturele dansdemonstraties. Dit alles is sfeervol in het thema aangekleed.

Met ruim 6000m2, meer dan 100 kramen , 10 restaurants en 60 artiesten en muzikanten is de Pasar Malam Assen (samen met Rotterdam Ahoy) de grootste 3-daagse Pasar Malam in Nederland! Maak eens een praatje met de standhouders, ze kunnen je alles vertellen over hun producten en de aanbiedingen die ze op de Pasar Malam hebben! Elk restaurant heeft zijn eigen specialiteiten, loop dus zeker even bij alle stands langs om een goede keuze te kunnen maken. Bij het Senangpodium is een groot terras waar je van de muziek geniet tijdens het eten. Selamat makan!

 

Voordelig naar de Pasar Malam in Assen?
Koop dan je kaartje van te voren in de online voorverkoop! 
Voor een 3-dagenkaart betaal je de prijs van 2 dagkaarten.
Ook de dagkaarten zijn online voordeliger dan bij de kassa.

 

Istimewa & Bagus

De Pasar Malam in Assen werd in het verleden door Flam Productions georganiseerd onder de naam “Pasar Malam Bagus”. Nu Flam Productions gestopt is met het organiseren heeft de TT Hall in Assen Istimewa Events benaderd of zij deze Pasar Malam wil gaan organiseren. In een ontmoeting tussen Fred en Hedy Lammers van Flam Productions en Istimewa Events hebben Fred en Hedy aangegeven de organisatie te willen steunen. Zo is er een samenwerking ontstaan tussen Pasar Malam Bagus en Pasar Malam Istimewa en krijgt de Pasar Malam in Assen dan ook de naam Istimewa & Bagus! (vertaald: Bijzonder & Mooi)

Door de samenwerking met Fred en Hedy Lammers belooft deze Pasar weer even groots en gezellig te worden als in de tijd dat zij dit organiseerden.

Podiumprogramma met veel hoogtepunten

Zoals je van Istimewa gewend bent hebben we ook voor de Pasar Malam Assen alles uit de kast gehaald om een bijzonder programma samen te stellen. Op de Pasar Malam zijn 2 podia met een grote variatie aan muziek, dans en cabaret. Een kleine greep uit het programma:

Jimi Bellmartin bij The Voice Senior

Afgelopen vrijdag was heel Nederland getuige van het optreden van Jimi Bellmartin bij The Voice Senior op RTL4. Jimi wist met zijn versie van “It’s a man’s man’s man’s world” binnen luttele seconden alle stoelen van de The Voice Senior-jury om te laten draaien.

En een optreden in het prestigieuze Carré heeft hij sowieso al in the pocket. Dat bood Marco Borsato hem namelijk direct na zijn optreden aan. Vrijdag 7 september staat Jimi live op het podium van de Pasar Malam Assen!

Ricky Risolles
Één van de beroemdste Indo’s van Nederland naar Assen; Ricky Risolles. Ricky bracht onlangs nog zijn CD ‘Nakal’ uit met zijn bekende nummers. Op het podium wordt Ricky begeleid door Laurens van Wessel. Laurens is zeker niet de minste in de muziekwereld. Zo werkt hij onder andere veel met Frans Bauer en veel meer artiesten.

Na het optreden van Ricky Risolles is er een Meet & Greet bij de foto hoek van de Pasar Malam.

 Massada – Baronda Live Concert

Ze stonden o.a. op het hoofdpodium van Pinkpop en hebben in tot in de verre uithoeken van de wereld optredens gehad. En nu staan ze op het podium van de Pasar Malam in Assen met een 1,5 uur durende show met de bekende Molukse Latin Sound van Massada die speciaal door bandleider en zanger Johnny Manuhutu en zijn band in elkaar gezet is voor deze avond. Ter ere van het 40-jarige jubileum brengt de band een cd/dvd box “Baronda” uit. Met Baronda tourt de band nu langs de Nederlandse poppodia.

The Brothers Timisela

In 2015 realiseerden zij de speelfilm ‘Jefta’ (de allereerste bioscoopfilm gemaakt door Molukkers in Nederland) en veroverden ze de Nederlandse theaters met hun eerste voorstelling over twee Nederlands-Molukse broers die ieder hun eigen leven leiden en elkaar daarbij in balans houden. Overal in het land zaten de zalen vol. Daarna volgde ‘Enkeltje Toekomst’, die minstens net zo succesvol bleek. Met hun nieuwste programma ‘De Liepde Show’ brengen ze een combinatie van interactief theater, live muziek, entertainment, educatie en veel familieplezier in de Nederlands theaters.  De broers hebben ook een kraam op de Pasar Malam waar een Meet & Greet is.

Programma

Vrijdag 7 september – Hari Maluku (Molukse dag)

Deze dag staat in het teken van de Molukken, en dat is niet zo’n vreemde keuze aangezien er 3 Molukse wijken in Assen zijn. Op deze dag zijn er optredens van:

The Brothers TimiselaAlex Pattipeiluhu & FriendsJimi BellmartinAlley & FriendzZLisa Noya & Wim LohyRobin Yerah. Ook zijn er verschillende kramen met Molukse producten en Moluks eten.

Zaterdag 8 september – 3e generatie Indo’s

Ook de jongere Indo’s blijken over een waanzinnig muzikaal- en danstalent te beschikken.

Naast Ricky Risolles treden op zaterdag de band Affinity, Shanelle de Lannoy, The Brothers Timisela en het duo Remko Willems en Joshua Smits op. Remko en Joshua verzorgen bij de bekroonde documentaire ‘Klanken van Oorsprong’ de muzikale begeleiding. In Assen nemen ze de bezoekers mee op een muzikale reis door de Indo-muziek. Ook de dansgroep Warna Semesta Dance Collaboration bestaat uit jongere Indo’s. Met hun prachtige kostuums, en choreografieën die je bij andere groepen niet ziet is het absoluut genieten.

Zondag 9 september – Traditionele Pasar Malam

Liefhebbers van de traditionele Pasar Malam kunnen op zondag 9 september hun hart ophalen.

Bijzonder zullen zeker de optredens van het “Abadi Krontjong Ensemble” zijn.

Abadi is een formatie met ex-leden van het Indisch Muzikanten Collectief, dat als enige in Nederland, de krontjongmuziek in haar traditionele vorm vertolkt, de zogeheten ‘keroncong asli’. Daarnaast brengt zij ook in het verlengde van deze traditionele krontjong op eigentijdse wijze haar liederen ten gehore. Verder op zondag 9 september: Massada – Ester Latama – Dansgroep Orchidee – The Brothers Timisela

De Pasar Malam Istimewa & Bagus wordt alle 3 de dagen gepresenteerd door Sylvia Elders. Sylvia is een echte kenner van de Indonesische cultuur en zal u meenemen op reis naar de Gordel van Smaragd.

Voor tickets, het programma, overige Pasar Malams en meer informatie: www.istimewa-events.nl