Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Nieuwe locatie van de Digital Art Factory in Gieten..

Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur opent een nieuwe locatie van de Digital Art Factory in Gieten

Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft besloten om een projectsubsidie beschikbaar te stellen voor het opzetten van een tweede locatie van de Digital Art Factory (DAF). De eerste locatie opende in 2016 in Assen, op initiatief van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. Het ICO heeft de ambitie dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun talent ontdekken, ontplooien en uitdrukken. Bij DAF kunnen jongeren (10 tot 25 jaar) elkaar ontmoeten en komen werken aan hun eigen project of idee. Ze worden door DAF coaches geïnspireerd, uitgedaagd en begeleid om aan de slag te gaan met alle kunstdisciplines en moderne technieken. Het mooie is dat kinderen en jongeren DAF zélf vorm gaan geven.

Uit projecten en gesprekken met lokale partners in de gemeente Aa en Hunze is gebleken dat er een grote voedingsbodem is voor het realiseren van een DAF in Gieten. Het ICO organiseerde er een zeer succesvolle miniversie van DAF in het kader van twee naschoolse activiteitenprojecten in samenwerking met de gemeente. Het Dr. Nassau College in Gieten, een school waar het ICO intensief mee samenwerkt, geeft aan dat zij een DAF-locatie als grote meerwaarde zien in aanvulling op hun onderwijs. DAF sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van de bibliotheek als vindplaats en zal zich gaan vestigen in de verbouwde bibliotheek in Gieten.

Benieuwd naar de projecten en activiteiten van DAF in Assen? Kijk op www.digitalartfactory.nl. Naar verwachting opent de tweede locatie van DAF in Gieten nog dit jaar.