Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

MOTUL Dutch TT 2018

Het was dit jaar optimaal genieten voor de motorsportliefhebbers tijdens de MOTUL Dutch TT 2018. Men werd dit jaar getrakteerd op heerlijk warm weer, wat zorgde voor een fantastische sfeer in en om Assen en op het TT Circuit.

Op de verschillende campings kwamen de bezoekers hun intrek nemen, en zagen we zoals vanouds vele bijzondere caravans voorbij komen. Men kon op het veld van Voetbalvereniging ACV hun intrek nemen in een nieuw initiatief voor Assen, namelijk de kartonnen tenten van KarTent.

De liefhebbers van de verschillende raceklassen werden ook dit jaar getrakteerd op 3 mooie dagen op het TT Circuit. De vrijdag waren er in vergelijking met vorig jaar meer bezoekers tijdens de vrije trainingen, waarbij toen al duidelijk werd dat het verschil onderling zeer gering was. De zondag van de races kreeg het massaal toegestroomde publiek fantastische races te zien, in zowel de Moto3, Moto2 en de MotoGP.

De race in de MotoGP leek qua onderling verschil en de manier waarop de kopgroep bij elkaar bleef verrassend genoeg op een Moto3 race. Vele positiewisselingen, harde maar eerlijke gevechten, met Marc Marquez als overwinnaar. Rins behaald zijn beste resultaat ooit in de MotoGP met een tweede plaats en Viñales wordt derde.

In de Moto3 is het Jorge Martin die de eerste plaats binnenhaalt en Bagnaia is heer en meester in de Moto2. De Nederlander Bo Bendsneyde finisht als 14e, maar krijgt wegens het afsnijden van de Geert Timmer bocht een tijdstraf van 1,4 seconden waardoor hij uiteindelijk 17e wordt.

Hieronder ziet u een kleine impressie. Meer foto’s van deze dagen vind u onder ons thema Foto’s.