Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Koningsnacht Assen 2019

Toen Tessa de Wilde hoorde dat er vanuit de gemeente Assen geen Koningsnacht werd georganiseerd, viel haar mond open. “De hoofdstad van Drenthe, geen eigen Koningsnacht? Dat zou toch triest zijn?”. Dus besloot Tessa de Wilde zelf iets te organiseren. Het plan was in eerste instantie om meerdere podia met verschillende muziekstijlen te plaatsen, om verschillende doelgroepen te bedienen.

 

“Er is een breed publiek wat van gezelligheid en dansen houdt”

 

Helaas, na vele pogingen, bleek er geen subsidie te zijn voor Koningsnacht in Assen. “Als ondernemer moet je af en toe risico’s nemen, maar de productie van meerdere podia werd veel te duur voor mij alleen.” Ook vanuit het bedrijfsleven kwam geen interesse om dit event te financieren. De Wilde koos daarom om in samenwerking met LIFF, één podium te verzorgen op de Brink, waar zij vorig jaar ook een succesvol feest heeft georganiseerd. Hier programmeert de Wilde “De Nachtploeg”: een concept met R&B Classics, Urban, Top40 en House muziek.

“Tijdens ClubNU programmeer ik De Nachtploeg altijd in de 2e zaal. Er is een breed publiek voor, wat van gezelligheid en dansen houdt, de sfeer is er altijd goed”. Wellicht krijg ik volgend jaar de kans om het groter aan te pakken, dat zou ik geweldig vinden! Ik heb nog vele ideeën voor andere muziekgenres en doelgroepen. Voor nu, gaan we een fantastische avond neer zetten op de Brink!

Er worden vooral lokale DJ’s geboekt, van het Asser Dance Collectief: Thyrza, De Korporaal, Roy Nomden en ClubNU’s resident DJ’s Twice as Nice. “Bij deze muziekstijl en voor dit publiek gaat het niet om de bekendheid van de DJ, maar om de kwaliteit. Kwaliteit hebben we in Assen zeker in huis en deze lokale helden verdienen die erkenning!”, aldus de Wilde.

Entree is gratis, het programma duurt van 20:00 – 01:00 uur.