Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Top: Chocoladetaart als ontbijt schijnt goed voor je te zijn..

Dit is nog eens nieuws naar ons hart: culinair directrice Liz Moskow van de Sterling Rice Group vertelde dat het eten van chocoladetaart als ontbijt een serieuze food-trend wordt in 2017. Is het al nieuwjaar?

De expert komt echter niet zomaar op dit fantastische idee; ze baseert haar voorspelling daadwerkelijk op wetenschappelijke studies. Er zijn al langer studies die aangeven dat het eten van pure chocolade flink wat gezondheidsvoordelen heeft.

Zo bracht een studie van Syracuse University naar voren dat het eten van pure chocolade je cognitieve vermogens – zoals abstract redeneren, geheugen en focus – verbetert. Een andere studie van de universiteit van Tel Aviv suggereerde daarnaast dat je chocolade het best tijdens je ontbijt kunt eten, omdat je metabolisme dan het meest actief is en je dan nog de hele dag hebt om de chocolade te verbranden.

saranne_koffiespeciaal_ss

‘s Ochtends chocolade eten is dus niet alleen het gunstigst voor je metabolisme, maar ook handig voor je focus tijdens je werkdag. Liz concludeert daarom dat we binnenkort in ontbijt- en lunchzaakjes veel vaker chocolade tegen zullen komen op het menu:

“Combining those two studies and the likeability of having dessert for breakfast, we predict that breakfast might start seeing brunch amuse-bouche chocolate cakes or brunch and breakfast restaurants incorporating a robust dessert menu.” 

Wij kunnen niet wachten. Natuurlijk blijft het wel een gezondere keuze om iets dat meer proteïnen en koolhydraten bevat als ontbijt te eten, maar mocht je jezelf een keertje willen verwennen dan is het dus zo slecht nog niet om chocoladetaart te eten op de vroege ochtend.

Bron: Food Business News