Alle foto’s zijn eigendom van Michel Hofkamp,©JOMI Fotografie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van rechthebbende.

Back to the roots..

Een moeder, dochter, broer, nicht, neef en een paar beste vriendinnen: de basisingrediënten van het in 2011 in Assen opgerichte Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Vijf jaar geleden nam de destijds 26-jarige Steffy Roos du Maine het kantoor over van haar moeder en verhuisde het naar Amsterdam. Inmiddels heeft JBL&G een miljoenenomzet en is het met vijftig medewerkers een van de grootste in zijn soort in Nederland. Dit weekend is de hele club in Assen: back to the roots.

 

“Wij zijn geen regelkantoor dat door handjeklap met de verzekeraar en een berekening op de achterkant van een bierviltje een zak geld voor zijn cliënten binnenhaalt”

 

Ze maken zich sterk voor huurders die doodziek worden in beschimmelde woningen, voor verkeersslachtoffers na een aanrijding, voor patiënten die nog zieker worden na een medische fout, voor werknemers na een bedrijfsongeval, en voor mensen die gebeten worden door honden, paarden en/of medemensen. Letselschade is een breed, maar tegelijk ook overzichtelijk gebied. Er opereren haaien in die het alleen maar om het geld te doen is, er zijn ook legio bureaus die louter het belang van hun cliënt voorop stellen.

Steffy Roos du Maine, eigenaar van JBL&G: “Wij zijn geen regelkantoor dat door handjeklap met de verzekeraar en een berekening op de achterkant van een bierviltje een zak geld voor zijn cliënten binnenhaalt. Bij ons draait het om zorgvuldigheid, rechtvaardigheid en kwaliteit. We vorderen niet simpelweg de geleden schade, ons voornaamste doel is het ondersteunen van de cliënt op zijn weg naar herstel.”

De juristen van JBL&G werken door het hele land, en zijn zorgvuldig geselecteerd. Du Maine: “We wilden vanaf de grond een kantoor opbouwen dat nu eens niet voldeed aan het toch wel heersende clichébeeld van de personenschadebranche. Van elke twintig sollicitanten die uiteindelijk bij ons op gesprek mogen komen, wordt er hooguit eentje aangenomen. Behalve dat ze uiteraard de besten in hun vakgebied zijn, hebben ze stuk voor stuk een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, zijn gedreven, betrokken en gemotiveerd, met compassie en een persoonlijke touch. Dat is waarom we – volgens ons – aan de goede kant staan: de slachtofferkant. Elk letselschadeslachtoffer verdient de beste juridische hulp – gratis. Daarom staat bij ons het slachtoffer op de eerste plaats, altijd.”

Bestond het kantoor in de eerste jaren nog voor het overgrote deel uit familieleden en vriendinnen, elk met hun eigen ervaring, opleiding en expertise op de juiste plek gezet, nu is dat nog ‘slechts’ 10 procent: 5 van de 50. Steffy’s moeder Yvonne Hooijenga richtte het bureau destijds op vanuit haar huis aan de Wilhelminastraat in Assen. Zij werkt in Amsterdam nog als adviseur voor het bureau. Haar broer Ron voegde zich eveneens vanuit Assen bij de club in Amsterdam als communicatieadviseur. Diens zoon Tias werkte daar al jaren samen met zijn nicht Steffy als ICT’er voor het kantoor. Nicht Thalia Albracht uit Emmen ten slotte is mededirecteur en bewaakt de kwaliteit. De Asser zussen Esther en Kirsten Heijnen en hun moeder Jeanine Peters zijn als beste vriendinnen van respectievelijk Steffy en haar moeder Yvonne ook al vanaf het begin bij het bureau betrokken, en werken er nog steeds; Esther en haar moeder ook alweer sinds jaren in Amsterdam, Kirsten als enige nog steeds in Assen.

Om ook alle nieuwe personeelsleden en medewerkers eens te laten zien waar hun bedrijf gestart is, gaat het jaarlijkse bedrijfsuitje dit weekend naar de Drentse hoofdstad. Steffy Roos du Maine: “JBL&G is en blijft een familiekantoor. Dat betekent dat we het, naast een goede band op de werkvloer, ook belangrijk vinden om elkaar daarbuiten beter leren te kennen. Dat doen we elk jaar met ons nachtje weg, zoals nu naar Assen, maar ook met thema-avonden, skivakanties, kerstdiners, sinterklaasfeesten en ons zeer geliefde item ‘Daten met de baas’, waarin ze één op één samen met mij iets leuks, nuttigs of lekkers gaan doen. Zeesurfen, schieten, casino, Parijs, parachutespringen: ik heb het allemaal al moeten/mogen doen. Maar het blijft superleuk!”

In Assen verblijft het juridische gezelschap van vrijdag op zaterdag in Hotel De Jonge. ’s Middags staan er een lunch en een cursus op het programma, na het diner in Zusjes De Boer laten de oud-Assenaren hun nieuwe collega’s de rest van het uitgaansleven in de Drentse hoofdstad zien. Klik hier voor meer informatie !